Verkennen

Toe aan iets nieuws in je seksleven? Blaas weer leven in de slaapkamer (of daarbuiten) met deze 5 ideeën!

Als je wel eens een lange relatie hebt gehad weet je misschien wel hoe het kan gaan. De eerste paar maanden hebben jullie veel intimiteit en is alles nog heel spannend. Je verkent elkaars lichaam en ontdekt wat de ander fijn vindt. Veel stellen hebben na een bepaalde periode een ‘seksroutine’ met standjes die ze fijn vinden. De één vindt dat heel fijn maar de ander kan de spontaniteit erg missen. Het kan regelmatig erg leuk zijn om weer eens iets nieuws te proberen. Heb je even geen inspiratie? Dan is deze blog iets voor jou! Itoyz geeft je 5 spannende ideeën voor jou en je partner! Let’s spice it up!

First things first: als je het gevoel hebt dat je in een seksuele sleur zit met je partner is het belangrijk dat je dit openlijk bespreekt met je partner. Misschien kun je eens na gaan denken wat jij nou echt wilt in je seksleven. Wat zijn je behoeften en wat zijn je verwachtingen van de ander? Als je dit duidelijk voor jezelf hebt wordt het makkelijker om dit te bespreken met je partner. Zijn er specifieke dingen of fantasieën die je graag eens zou uitproberen? Maak het bespreekbaar! Probeer met je partner in (creatieve) oplossingen te denken in plaats van problemen.

Now on to the ideas!

Gebruik een koppeltoy!

Misschien heb je je vibrator al wel eens geïntroduceerd tijdens jullie seks(zo niet, probeer het zeker een keer uit!). Koppeltoys zijn ontzettend trending momenteel en worden steeds uitgebreider en kwalitatiever! Check bijvoorbeeld de We Vibe Match. Deze vibo heeft twee uiteinden en in ieder uiteind zit een aparte motor. De toy is flexibel waardoor je hem helemaal kan aanpassen aan jouw lichaam. Het ene deel breng je in de vagina en de andere deel ligt op je clitoris. Het speeltje geeft dus vaginale en clitorale stimulatie wat voor intense orgasmes kan zorgen. De toy is gemaakt zodat je partner je tegelijk kan penetreren. Die voelt dus ook vibrerende stimulatie! Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze koppeltoys hier!

 

Intimiteitsoefening: eye-gazing

Misschien heb je wel eens een staarwedstrijd gedaan met een vriend(in) en barstte jullie in lachen uit. Hoewel deze oefening geen echte staarwedstrijd is ga je wel 5 minuten lang in de ogen van je partner staren. Je gaat dicht bij elkaar zitten in een ruimte waar verder niemand is en waar jullie ook niet gestoord kunnen worden. Je mag elkaars handen vasthouden of elkaar strelen. Het is oké als jullie in het begin de slappe lach krijgen. Door een bepaalde tijd in de ogen van je partner te staren stel je je kwetsbaar op want je je wordt écht gezien. Wat is het effect hiervan? Met deze oefening kun je jullie intimiteit versterken. Dit komt doordat bij oogcontact oxytocine vrijkomt, een stof die ook vrijkomt bij huidcontact. Oxytocine ontspant en versterkt de gevoelde verbinding. Veel koppels die moeite hebben met ‘in de mood’ komen doen dit regelmatig omdat je een heel fijn en opgewonden gevoel kunt krijgen van deze oefening. 

 

Shibari

Let your kinky side shine through! Shibari (ook Kinbaku genoemd) is een Japanse touwknoopkunst waarbij een persoon op erotische en kunstzinnige manier met speciale touwen wordt vastgebonden. Er worden symmetrische patronen op het lichaam aangebracht met het touw met als doel om de fysieke vrijheid van de persoon die vastgebonden wordt te verminderen. Shibari is hierdoor een bijzondere manier om vertrouwen en intimiteit te kweken tussen jou en je partner. 

 Het is belangrijk dat je hiervoor het juiste touw gebruikt. Voor Shibari worden touwen gebruikt van ongeveer zeven tot acht meter en met een dikte van vier tot zes millimeter. Het materiaal is meestal hennep of katoen. Heeft dit interesse bij je opgewekt? Lees hier nog meer over de Japanse touwknoopkunst!

 

Verras je partner

Als de spontaniteit ver te zoeken is in jullie huidige seksleven kan het een leuk idee zijn om je partner te verrassen! Dit kan zijn met een heerlijk diner of een nachtje weg maar je kunt het ook nóg spannender aanpakken. Verras je partner op de Pretty Women manier. Voordat je partner thuis komt steek je kaarsjes aan en zet je een zwoel muziekje aan. Trek je mooiste lingerie en hakken aan en wacht zo op de bank op je partner. Wanneer je partner binnenkomt zal die helemaal overdonderd zijn! Dat beloofd vast een hete nacht!

via GIPHY

 

Spannende plekken

Eerlijk, seks hebben op spannende plekken haalt echt jeugdigheid omhoog! Bijvoorbeeld in het bos, in de duinen of in de toiletten van de bar. Eigenlijk mag het natuurlijk niet en dat maakt het alleen maar leuker en kan zorgen voor adrenaline! Je kunt het er van te voren met je partner over hebben of in het moment zelf voorstellen. Hoe dan ook: het levert een spannende en waarschijnlijk hilarische ervaring op!

 

via GIPHY

 

Beeld: Unsplash